6 tips til hvordan du holder mobildatabruken lav på påskeferie

Enten du planlegger å tilbringe påskeferien på hytta, utforske en ny by, eller bare nyte vårsolen hjemmefra, kan det være lett å bruke mer mobildata enn vanlig. Høytider som påsken er spesielt datatunge perioder, ofte fordi mange er på reise, deler øyeblikk med venner og familie på sosiale medier, eller søker etter informasjon og underholdning på farten. Med noen enkle tiltak kan du likevel holde databruken i sjakk.

6 tips til hvordan du holder mobildatabruken lav på påskeferie

1. Koble til Wi-Fi

Å benytte seg av tilgjengelige Wi-Fi-nettverk vil redusere behovet for mobildata og er spesielt nyttig på reise. Mange hoteller, kafeer, og offentlige plasser tilbyr gratis Wi-Fi. Men husk på sikkerheten. Det er viktig å være forsiktig med hvilke nettverk du kobler deg til, spesielt de uten passordbeskyttelse. Det kan være lurt å unngå sensitive transaksjoner som nettbank når du er koblet til offentlig nettverk.

2. Benytt deg av mobilt bredbånd for fleksibel tilkobling

For en enda bedre tilkobling, vurder vårt tilbud om mobilt bredbånd. Det gir deg tilgang til nettet uansett hvor du er – fra hytta til bilen, til toget. Mobilt bredbånd fra SMB Mobil er ideelt for de som trenger pålitelig internettforbindelse uten begrensninger, perfekt for både arbeid og underholdning underveis.

3. Last ned innhold på forhånd

Planlegger du en lang kjøretur eller togreise? Last ned filmer, serier, podcaster, og musikk før du drar. Mange streamingtjenester tillater nedlasting av innhold for offline-bruk, slik at du kan nyte underholdningen uten å bruke ett eneste megabyte av din mobildata.

4. Benytt deg av datastyringsfunksjoner

De fleste smarttelefoner kommer med innebygde funksjoner for å kontrollere databruken. Du kan sette daglige eller månedlige datakvoter og få varsler når du nærmer deg grensen. Utforsk innstillingene på din telefon for å aktivere disse funksjonene.

5. Deaktiver bakgrunnsdata for apper

Mange apper fortsetter å bruke data i bakgrunnen selv når du ikke aktivt bruker dem. Gå til innstillingene på din mobil og begrens eller deaktiver bakgrunnsdata for apper som ikke trenger å være oppdatert hele tiden.

6. Bruk nettlesere som sparer data

Noen nettlesere, som Google Chrome, tilbyr en datasparesmodus som komprimerer nettsider før de lastes inn, noe som reduserer databruken betydelig. Dette kan være spesielt nyttig når du må søke opp informasjon eller lese nyheter online.

Få full oversikt over databruk eller kjøp mer data i vår APP

Skulle du likevel finne ut at du trenger mer data kan du laste ned vår APP eller logge inn på Min Side. Her kan du enkelt oppgradere abonnementet ditt eller kjøpe ekstra datapakker. Dette sikrer at du alltid har nok data. Du får også full oversikt over ditt forbruk i APPen og på Min Side.

God påske fra SMB Mobil

Ved å følge disse enkle tipsene - og med muligheten til å øke den tilgjengelige datamengden i vår APP – kan du holde mobildatabruken din under kontroll og fokusere på det som virkelig betyr noe. God påske fra alle oss i SMB Mobil!

 


Bidra til en grønnere fremtid med ditt mobilabonnement

05 februar 2024

I en verden som blir stadig mer digital, blir vårt digitale fotavtrykk en viktig del av den samlede miljøpåvirkningen vi har. Hos SMB Mobil har vi lenge erkjent denne utfordringen og søker måter å gjøre en positiv forskjell på. Gjennom vårt nyeste initiativ, tilbyr vi nå en unik mulighet for våre kunder å direkte påvirke miljøet positivt med sitt mobilabonnement.

Vekst og innovasjon hos SMB Mobil

01 desember 2023

Siden oppstarten i 2022 har SMB Mobil ikke bare opplevd en betydelig vekst i antall bedriftskunder, men vi har også skapt en ny dynamikk i det norske bedriftsmarkedet. Med over 4000 bedriftskunder har vi raskt blitt en viktig aktør som tilbyr friske alternativer i et marked dominert av større aktører.

Overtegnet emisjon i SMB Mobil

14 november 2023

SMB Mobil er en mobiloperatør som utfordrer det etablerte mobilmarkedet ved å tilby kostnadseffektive løsninger og merverdi for mindre bedrifter. Med økende investorinteresse og klare vekstambisjoner, er SMB Mobil en katalysator for endring i mobilmarkedet. I dette innlegget vil vi presentere hvordan vi skiller oss fra andre aktører i bransjen.

Scroll til toppen