BankID app – en enkel og trygg løsning

For å skape en raskere løsning til kundene skal BankID på mobil bli erstattet med BankID-appen. Utfasingen vil starte i september, og da vil det ikke lenger være mulig å aktivere BankID på mobil. Vi har derfor samlet litt informasjon og tips til bruk av BankID-appen her.   

BankID app – en enkel og trygg løsning

Nytt, raskere og tryggere

BankID-appen ble lansert i 2020, og det er allerede 1,5 millioner nordmenn som har tatt i bruk appen. Appen skal gjøre bruken av BankID raskere, ved å korte ned innloggingstiden fra 30 sekunder med BankID på mobil til 10 sekunder med BankID-appen. Ved bruk av appen skal man også få beskjed om hvilket brukersted som ønsker å benytte BankID.

 

Utfasingen

Fra september vil det ikke lenger være mulig å aktivere nye brukere hos BankID på mobil. Dette blir erstattet med bruk av kodebrikke eller BankID-appen. Dersom du har brukt BankID på mobil over lengre tid kan det hende at din BankID er utløpt. Da må du bestille nytt BankID-sertifikat hos din bank. Det kan være noe leveringstid på dette, så det er lurt å bestille nytt BankID-sertifikat i god tid.

 

Last ned BankID-appen:

Appen kan lastes ned herfra (krever iOS 12/Android 6 eller nyere):

Guide fra BankID på hvordan du bruker appen 

  1. Velg BankID, ikke BankID på mobil

  2. Velg BankID-app som metode

  3. Godkjenn varsel på telefonen. Har du Apple-telefon eller -nettbrett, kan du holde fingeren på varselet, og godkjenne derfra uten å åpne appen.

  4. Skriv inn BankID-passordet. Snart vil det være mulig å logge inn ved å bruke ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN-kode.

6 tips til hvordan du holder mobildatabruken lav på påskeferie

25 mars 2024

Enten du planlegger å tilbringe påskeferien på hytta, utforske en ny by, eller bare nyte vårsolen hjemmefra, kan det være lett å bruke mer mobildata enn vanlig. Høytider som påsken er spesielt datatunge perioder, ofte fordi mange er på reise, deler øyeblikk med venner og familie på sosiale medier, eller søker etter informasjon og underholdning på farten. Med noen enkle tiltak kan du likevel holde databruken i sjakk.

Bidra til en grønnere fremtid med ditt mobilabonnement

05 februar 2024

I en verden som blir stadig mer digital, blir vårt digitale fotavtrykk en viktig del av den samlede miljøpåvirkningen vi har. Hos SMB Mobil har vi lenge erkjent denne utfordringen og søker måter å gjøre en positiv forskjell på. Gjennom vårt nyeste initiativ, tilbyr vi nå en unik mulighet for våre kunder å direkte påvirke miljøet positivt med sitt mobilabonnement.

Vekst og innovasjon hos SMB Mobil

01 desember 2023

Siden oppstarten i 2022 har SMB Mobil ikke bare opplevd en betydelig vekst i antall bedriftskunder, men vi har også skapt en ny dynamikk i det norske bedriftsmarkedet. Med over 4000 bedriftskunder har vi raskt blitt en viktig aktør som tilbyr friske alternativer i et marked dominert av større aktører.

Scroll til toppen