Huskeregler og tips for bruk av mobiltelefonen i utlandet

Landegrensene er åpne og flere planlegger ferie i utlandet i år. Vi har i den forbindelse samlet noen gode huskeregler og tips for deg når du er på reise.

Huskeregler og tips for bruk av mobiltelefonen i utlandet

Ferie i utlandet

Når du ankommer et nytt land, vil du motta en velkomstmelding fra oss med informasjon om prisene som gjelder i det landet du har ankommet. I EU/EØS-land er det inkludert bruk og det betyr at du kan bruke telefonen slik som hjemme. Det er imidlertid viktig å huske at dette ikke gjelder om bord fly og skip.

Bruk av mobildata i utlandet

Ute på reise er det fort gjort å bruke mer data enn vanlig. Vi bruker ofte mobildata for å sjekke reiseruter, legge ut bilder på Instagram, søke opp restauranter, bestille transport og annet. I tillegg kan det i noen tilfeller være usikre WIFI-nettverk som gjør at det er tryggere å bruke mobildata. Ved å laste ned appen får du enkelt tilgang til kostnadene og tilgjengelig data.

Dekning i utlandet

Noen ganger kan det være problem med dekning i utlandet. En måte det kan løses på er å skru av og på flymodus. Eventuelt skru av og på telefonen dersom det ikke fungerer. Det er da viktig at en har husket pinkoden før avreise.

Opphold ved landegrensene

Dersom du oppholder deg ved en landegrense kan det skje at en kobler seg på nabolandets mobilnett. Det er viktig at en er bevisst på hvilken operatør som er tilkoblet da det kan medføre uforutsette kostnader. Dersom telefonen ikke kobler seg på en operatør automatisk eller du ønsker å endre operatør, kan du selv endre dette manuelt under innstillinger.

Viktige ting å huske på utenlandsferien

Her er noen huskeregler og tips for bruk av mobiltelefonen i utlandet:

  • Unngå offentlige trådløse nett da de gjerne kan være usikre.
  • Skru av og på flymodus eller telefonen dersom du har problem med dekningen.
  • Vær obs på hvilken operatør du er tilkoblet.
  • Dersom du oppholder deg i et land utenfor EU/EØS kan det være lurt å skru av dataroaming for å være trygg på at du ikke bruker abonnementet via utenlandsk mobilnett.
  • Last ned appen SMB Mobil i forkant av reisen. Her får du oversikt over bruk og kostnader samt tilgang til å fylle på ekstra data.
  • Gjør deg kjent med priser i utlandet.

Når kvalitet møter dedikasjon: SMB Mobils valg av Telenor for optimal dekning

25 september 2023

Det er en grunn til at ordet 'dekning' har blitt et nøkkelord i mobilbransjen, spesielt i et land som Norge med sin varierte geografi. For deg og din bedrift, være seg en liten lokal butikk eller en større nasjonal aktør, er pålitelig mobildekning avgjørende. Vi i SMB Mobil er stolte av å levere Telenors pålitelige dekning til alle våre kunder, slik at du alltid er tilkoblet.

6 gode grunner til å velge SMB Mobil

01 september 2023

Å finne den rette mobiloperatøren for din bedrift kan være en utfordring, men hvis du ikke bytter iblant ender du ofte opp med å betale mer enn du trenger. Det er mange faktorer å vurdere, og det kan være vanskelig å vite hva som er viktigst. Her er seks gode grunner til at SMB Mobil er det beste valget for din bedrift:

Nyt sommeren uten bekymringer: Slik tar du vare på telefonen din!

25 juli 2023

Sommeren byr på mange opplevelser, enten det er hjemme i Norge under skiftende værforhold, eller på solfylt ferie i utlandet. Uansett hvor vi er, har vi som regel med oss mobiltelefonen. Men hvordan beskytter du mobiltelefonen din mot sommerens utfordringer? Vi i SMB Mobil AS har samlet noen gode tips for å ta vare på telefonen din i sommer!

Scroll til toppen