Huskeregler og tips for bruk av mobiltelefonen i utlandet

Landegrensene er åpne og flere planlegger ferie i utlandet i år. Vi har i den forbindelse samlet noen gode huskeregler og tips for deg når du er på reise.

Huskeregler og tips for bruk av mobiltelefonen i utlandet

Ferie i utlandet

Når du ankommer et nytt land, vil du motta en velkomstmelding fra oss med informasjon om prisene som gjelder i det landet du har ankommet. I EU/EØS-land er det inkludert bruk og det betyr at du kan bruke telefonen slik som hjemme. Det er imidlertid viktig å huske at dette ikke gjelder om bord fly og skip.

Bruk av mobildata i utlandet

Ute på reise er det fort gjort å bruke mer data enn vanlig. Vi bruker ofte mobildata for å sjekke reiseruter, legge ut bilder på Instagram, søke opp restauranter, bestille transport og annet. I tillegg kan det i noen tilfeller være usikre WIFI-nettverk som gjør at det er tryggere å bruke mobildata. Ved å laste ned appen får du enkelt tilgang til kostnadene og tilgjengelig data.

Dekning i utlandet

Noen ganger kan det være problem med dekning i utlandet. En måte det kan løses på er å skru av og på flymodus. Eventuelt skru av og på telefonen dersom det ikke fungerer. Det er da viktig at en har husket pinkoden før avreise.

Opphold ved landegrensene

Dersom du oppholder deg ved en landegrense kan det skje at en kobler seg på nabolandets mobilnett. Det er viktig at en er bevisst på hvilken operatør som er tilkoblet da det kan medføre uforutsette kostnader. Dersom telefonen ikke kobler seg på en operatør automatisk eller du ønsker å endre operatør, kan du selv endre dette manuelt under innstillinger.

Viktige ting å huske på utenlandsferien

Her er noen huskeregler og tips for bruk av mobiltelefonen i utlandet:

  • Unngå offentlige trådløse nett da de gjerne kan være usikre.
  • Skru av og på flymodus eller telefonen dersom du har problem med dekningen.
  • Vær obs på hvilken operatør du er tilkoblet.
  • Dersom du oppholder deg i et land utenfor EU/EØS kan det være lurt å skru av dataroaming for å være trygg på at du ikke bruker abonnementet via utenlandsk mobilnett.
  • Last ned appen SMB Mobil i forkant av reisen. Her får du oversikt over bruk og kostnader samt tilgang til å fylle på ekstra data.
  • Gjør deg kjent med priser i utlandet.

Kjøp "ny" mobil med god samvittighet

23 september 2022

I september startet vi salget av nesten nye mobiler i vår nettbutikk. Nå kan du spare både penger og miljøet ved å kjøpe den neste mobilen hos oss!

BankID app – en enkel og trygg løsning

23 august 2022

For å skape en raskere løsning til kundene skal BankID på mobil bli erstattet med BankID-appen. Utfasingen vil starte i september, og da vil det ikke lenger være mulig å aktivere BankID på mobil. Vi har derfor samlet litt informasjon og tips til bruk av BankID-appen her.   

God sommer med dobbel data

01 juli 2022

Det er sommer og flere benytter sommermånedene til å dra i parken, på festival, uteservering og reise. Dette gjør at vi bruker mer mobildata enn ellers, og i den forbindelse har vi valgt å gi alle våre nye og eksisterende kunder dobbel data i juli.

Scroll til toppen