Huskeregler og tips for bruk av mobiltelefonen i utlandet

Landegrensene er åpne og flere planlegger ferie i utlandet i år. Vi har i den forbindelse samlet noen gode huskeregler og tips for deg når du er på reise.

Huskeregler og tips for bruk av mobiltelefonen i utlandet

Ferie i utlandet

Når du ankommer et nytt land, vil du motta en velkomstmelding fra oss med informasjon om prisene som gjelder i det landet du har ankommet. I EU/EØS-land er det inkludert bruk og det betyr at du kan bruke telefonen slik som hjemme. Det er imidlertid viktig å huske at dette ikke gjelder om bord fly og skip.

Bruk av mobildata i utlandet

Ute på reise er det fort gjort å bruke mer data enn vanlig. Vi bruker ofte mobildata for å sjekke reiseruter, legge ut bilder på Instagram, søke opp restauranter, bestille transport og annet. I tillegg kan det i noen tilfeller være usikre WIFI-nettverk som gjør at det er tryggere å bruke mobildata. Ved å laste ned appen får du enkelt tilgang til kostnadene og tilgjengelig data.

Dekning i utlandet

Noen ganger kan det være problem med dekning i utlandet. En måte det kan løses på er å skru av og på flymodus. Eventuelt skru av og på telefonen dersom det ikke fungerer. Det er da viktig at en har husket pinkoden før avreise.

Opphold ved landegrensene

Dersom du oppholder deg ved en landegrense kan det skje at en kobler seg på nabolandets mobilnett. Det er viktig at en er bevisst på hvilken operatør som er tilkoblet da det kan medføre uforutsette kostnader. Dersom telefonen ikke kobler seg på en operatør automatisk eller du ønsker å endre operatør, kan du selv endre dette manuelt under innstillinger.

Viktige ting å huske på utenlandsferien

Her er noen huskeregler og tips for bruk av mobiltelefonen i utlandet:

  • Unngå offentlige trådløse nett da de gjerne kan være usikre.
  • Skru av og på flymodus eller telefonen dersom du har problem med dekningen.
  • Vær obs på hvilken operatør du er tilkoblet.
  • Dersom du oppholder deg i et land utenfor EU/EØS kan det være lurt å skru av dataroaming for å være trygg på at du ikke bruker abonnementet via utenlandsk mobilnett.
  • Last ned appen SMB Mobil i forkant av reisen. Her får du oversikt over bruk og kostnader samt tilgang til å fylle på ekstra data.
  • Gjør deg kjent med priser i utlandet.

Bidra til en grønnere fremtid med ditt mobilabonnement

05 februar 2024

I en verden som blir stadig mer digital, blir vårt digitale fotavtrykk en viktig del av den samlede miljøpåvirkningen vi har. Hos SMB Mobil har vi lenge erkjent denne utfordringen og søker måter å gjøre en positiv forskjell på. Gjennom vårt nyeste initiativ, tilbyr vi nå en unik mulighet for våre kunder å direkte påvirke miljøet positivt med sitt mobilabonnement.

Vekst og innovasjon hos SMB Mobil

01 desember 2023

Siden oppstarten i 2022 har SMB Mobil ikke bare opplevd en betydelig vekst i antall bedriftskunder, men vi har også skapt en ny dynamikk i det norske bedriftsmarkedet. Med over 4000 bedriftskunder har vi raskt blitt en viktig aktør som tilbyr friske alternativer i et marked dominert av større aktører.

Overtegnet emisjon i SMB Mobil

14 november 2023

SMB Mobil er en mobiloperatør som utfordrer det etablerte mobilmarkedet ved å tilby kostnadseffektive løsninger og merverdi for mindre bedrifter. Med økende investorinteresse og klare vekstambisjoner, er SMB Mobil en katalysator for endring i mobilmarkedet. I dette innlegget vil vi presentere hvordan vi skiller oss fra andre aktører i bransjen.

Scroll til toppen