Sikre din mobil i sommer - Beskytt deg mot tyveri og tap

Sommeren er her, og med den kommer ferie, avslapning og nye opplevelser. Dessverre er det også en tid der mange nordmenn opplever å miste eller bli frastjålet sine dyrebare mobiltelefoner. Ifølge tall fra politiet er sommermånedene de månedene der mobiltyverier forekommer hyppigst. Lær hvordan du kan sikre din mobil og redusere risikoen for tyveri eller tap.

Sikre din mobil i sommer - Beskytt deg mot tyveri og tap

Her er noen enkle tips du bør følge:

  1. Hold et våkent øye på mobiltelefonen din: Hold den alltid innen synsrekkevidde og unngå å legge den i åpne lommer eller vesker som er enkle å nå for uønskede hendelser. Ta vare på den som om den var et verdifullt smykke.

  2. Unngå å oppbevare mobiltelefonen i baklommen: Dette er et vanlig sted for tyver å stjele mobiler, da de er enkle å fjerne uten at du merker det.

  3. Vær ekstra forsiktig i store folkemengder: Festivaler, markeder og andre folksomme steder er gunstige for lommetyver. Hold mobiltelefonen godt festet og vær oppmerksom på eventuelle mistenkelige personer rundt deg.

  4. Aktiver totrinnsbekreftelse: Bruk totrinnsbekreftelse når det er tilgjengelig for apper og tjenester. Dette legger til et ekstra lag med sikkerhet ved å kreve en bekreftelseskode i tillegg til passordet ditt.

  5. Aktiver skjermlås: Bruk en sikkerhetskode, en PIN-kode eller fingeravtrykkslås for å beskytte mobilens innhold. Dette gjør det vanskeligere for uvedkommende å få tilgang til dine personlige data.

  6. Aktiver telefonens sporingstjeneste: Aktiver funksjoner som "Find My iPhone" for iOS eller "Find My Device" for Android. Disse funksjonene lar deg spore, låse eller slette dataene dine hvis enheten blir stjålet eller mistet.

  7. Beskytt SIM-kortet med en PIN-kode: Sett en PIN-kode på SIM-kortet ditt for å hindre uautorisert bruk av telefonen hvis den blir stjålet.

  8. Sikkerhetskopier dataene dine: Ta sikkerhetskopi av viktig data på enheten din, for eksempel bilder, kontakter og dokumenter. Bruk skytjenester eller eksterne lagringsenheter for å sikre at dataene er trygge, selv om enheten din blir tapt eller skadet.

  9. Merk mobilen din tydelig: Skriv ditt navn og et telefonnummer på mobilen, slik at ærlige personer kan kontakte deg hvis de finner den. Husk å inkludere landskoden (+47) hvis du er utenlands.

  10. Ha oversikt over IMEI-nummeret: IMEI-nummeret er et unikt identifikasjonsnummer for mobiltelefonen din. Ta vare på dette nummeret, da det kan være til stor hjelp for politiet hvis du skulle miste telefonen.

Ved å følge disse enkle rådene kan du bidra til å redusere risikoen for tyveri eller tap av mobiltelefonen din i sommer. Husk at det beste forsvaret er å være proaktiv og ta grep allerede nå. Ha en trygg og bekymringsfri sommer med din mobil ved din side!


Når kvalitet møter dedikasjon: SMB Mobils valg av Telenor for optimal dekning

25 september 2023

Det er en grunn til at ordet 'dekning' har blitt et nøkkelord i mobilbransjen, spesielt i et land som Norge med sin varierte geografi. For deg og din bedrift, være seg en liten lokal butikk eller en større nasjonal aktør, er pålitelig mobildekning avgjørende. Vi i SMB Mobil er stolte av å levere Telenors pålitelige dekning til alle våre kunder, slik at du alltid er tilkoblet.

6 gode grunner til å velge SMB Mobil

01 september 2023

Å finne den rette mobiloperatøren for din bedrift kan være en utfordring, men hvis du ikke bytter iblant ender du ofte opp med å betale mer enn du trenger. Det er mange faktorer å vurdere, og det kan være vanskelig å vite hva som er viktigst. Her er seks gode grunner til at SMB Mobil er det beste valget for din bedrift:

Nyt sommeren uten bekymringer: Slik tar du vare på telefonen din!

25 juli 2023

Sommeren byr på mange opplevelser, enten det er hjemme i Norge under skiftende værforhold, eller på solfylt ferie i utlandet. Uansett hvor vi er, har vi som regel med oss mobiltelefonen. Men hvordan beskytter du mobiltelefonen din mot sommerens utfordringer? Vi i SMB Mobil AS har samlet noen gode tips for å ta vare på telefonen din i sommer!

Scroll til toppen