Digital sikkerhet for små og mellomstore bedrifter

Mange små og mellomstore bedrifter mangler beredskapsplaner, noe som gjør dem sårbare for cyberangrep med potensielt katastrofale konsekvenser. Når jobb og privatliv blandes på samme enhet, blir en pålitelig sikkerhetsløsning enda viktigere. I dette blogginnlegget ser vi nærmere på noen av de vanligste truslene og hvordan SMB Mobil kan hjelpe deg med å beskytte deg mot dem.

Digital sikkerhet for små og mellomstore bedrifter

Vanlige mobiltrusler

Phishing

Phishing er en av de mest vanlige og effektive metodene cyberkriminelle bruker for å få tilgang til sensitiv informasjon. Dette innebærer ofte at du mottar en e-post eller SMS som ser ut til å komme fra en pålitelig kilde, som en bank eller en kjent tjeneste, men som faktisk er laget for å lure deg til å oppgi sensitiv informasjon som passord eller kredittkortnummer.

Skadelige lenker

Lenker som ser legitime ut, men som leder til skadelige nettsteder, er en annen vanlig metode. Disse lenkene kan komme via e-post, SMS, eller til og med sosiale medier. Når du klikker på dem, kan de laste ned malware til mobilen din eller lede deg til phishing-nettsteder.

Falske meldinger

SMS som ser ut til å komme fra pålitelige kilder, men som faktisk er falske, kan være svært overbevisende. Disse meldingene kan be deg om å klikke på en lenke, ringe et nummer, eller oppgi personlig informasjon.

Hvordan SMB Mobil hjelper deg med å beskytte din bedrift

Vi forstår vi viktigheten av sikkerhet, spesielt for små og mellomstore bedrifter som kanskje ikke har omfattende sikkerhetssystemer. Hos oss kan du velge mellom de to sikkerhetsproduktene SafeZone og Nettvern+. Tjenestene er to av Telenors fremste sikkerhetstjenester designet for å beskytte deg og din bedrift mot digitale trusler. 

Nettvern+

Nettvern+ er vår tjeneste som beskytter deg mot skadelige nettsteder. Med Nettvern+ aktivert, blir trafikk gjennom din mobil overvåket, og skadelige nettsteder blir blokkert automatisk. Dette reduserer risikoen for at ansatte ved et uhell klikker på farlige lenker.

SafeZone

SafeZone er en avansert sikkerhetsløsning som fungerer som et aktivt DNS-filter. Det blokkerer ondsinnede nettsider før de rekker å gjøre skade. Tjenesten er basert på Cisco Umbrella-teknologi og gir omfattende beskyttelse mot phishing, malware, ransomware og andre ondsinnede aktiviteter. SafeZone krever ingen installasjon eller vedlikehold, og oppdateres kontinuerlig for å sikre beskyttelse mot de nyeste truslene.

Praktiske tips for å øke sikkerheten

  1. Vær skeptisk til ukjente meldinger: Klikk aldri på lenker i e-poster eller SMS-er fra ukjente avsendere. Selv om meldingen ser ut til å komme fra en kjent kilde, dobbeltsjekk alltid avsenderadressen eller telefonnummeret.
  2. Bruk sterke passord: Sørg for at alle ansatte bruker sterke, unike passord for alle kontoer og tjenester. Vurder å bruke en passordhåndterer for å holde orden på disse.
  3. Oppdater jevnlig: Sørg for at alle mobile enheter og applikasjoner er oppdatert med de nyeste sikkerhetsoppdateringene.
  4. Aktiver to-faktor autentisering: Bruk to-faktor autentisering der det er mulig for å legge til et ekstra lag med sikkerhet.
  5. Informer og tren ansatte: Sørg for at alle ansatte er informert om sikkerhetspraksiser og trent i å gjenkjenne phishing-forsøk og andre trusler.

Digital sikkerhet er avgjørende, spesielt for SMB som ofte er mer sårbare for cyberangrep. Ved å forstå truslene og ta i bruk verktøyene og tjenestene fra SMB Mobil, som Nettvern+ og SafeZone, kan du beskytte din bedrift og dine ansatte mot mulige farer.


Hvorfor vi valgte Telenor-dekning for SMB Mobil

18 juli 2024

Når vi i SMB Mobil valgte Telenor som vår nettverksleverandør, var det basert på nøye vurdering av dekning, pålitelighet og fremtidig utvikling. Her er hovedgrunnene til hvorfor Telenor-dekningen er det beste valget for små og mellomstore bedrifter.

Nok en gang beste bedriftsabonnement - både for juni og juli

09 juli 2024

Vi i SMB Mobil er veldig stolte av å kunngjøre at vi nok en gang har vunnet to av fire kategorier for bedriftsabonnement på Bytt.no, både for juni og juli 2024. Denne gjentatte utmerkelsen viser at vårt fokus på pris, kvalitet og kundetilfredshet gir resultater. Vi takker alle våre kunder for deres støtte og tillit.

SMB Mobil vinner beste bedriftsabonnement i juni 2024

19 juni 2024

Vi i SMB Mobil er stolte av å kunngjøre at vi har vunnet to av fire kategorier for bedriftsabonnement på Bytt.no for juni 2024. Dette er en viktig anerkjennelse for oss, og vi takker alle våre kunder for tilliten.

Scroll til toppen